Mer än 1,4 miljarder tvättade pengar har flyttat till krypto-utbyten i år

Blockchain-säkerhetsföretaget spårade mer än 1,4 miljarder dollar av tvättade pengar till topp tio kryptobörser.

Den senaste rapporten från Peckshield, ett blockchain-säkerhetsföretag, visar att mer än 1,4 miljarder dollar av tvättade pengar har flyttat till kryptobörsen 2020

Peckshield säger att den har samlat in data både online och offline i mer än ett år. Efter att ha verifierat och analyserat data kunde de identifiera över 100 miljoner transaktionsadresser. De kan också märka mer än 50 miljoner mainstream crypto plånbokadresser vid krypto-utbyten.

Genom att utnyttja en digital plattform för spårning av tillgångar, CoinHolmes, fann Peckshield att cirka 147 000 Bitcoin (värda mer än 1,4 miljarder dollar) har flyttat till börser i år

Enligt rapporten var dessa tillgångar förknippade med hackerattacker, den mörka webbekonomin, spel och så vidare. De flesta av de stulna medlen landade i större kryptobörser. Enligt Peckshields rapport:

„Vi rankade utbytena med det största beloppet av stulna pengar och fann att de tio bästa börserna var: Huobi, Binance, Okex, ZB Gate.io, Bitmex, Luno, HaoBTC, Bithum och Coinbase.“

Peckshield betonade att några av de övervakade adresserna också har flyttat sina medel till kryptoblandare, vilket gör det svårt att fortsätta spåra dem.

”Den 30 juni 2020 har vi övervakat den högriskadress, varav 1,62 miljarder dollar flyttade till svartlista-adressen och 15,9 miljarder dollar till leverantören av blandad valutor. I synnerhet bör det betonas att de flesta av medlen via den blandade valutatjänsten har tvättats framgångsrikt. ”

Som Cointelegraph rapporterade tidigare har plånböcker associerade med PlusToken följts av misstänkt massiv öppen marknadsförsäljning på cryptocurrency-börser. I sin tur ledde detta till toppar i BTC-, ETH- och altcoin-priserna.